NESREČNO

Zdrsel po klifu približno pet metrov (FOTO)

54-letnik je padel na kamnito plažo pod Strunjanskim križem.
Fotografija: Zaradi nedostopnega terena sta dva člana posadke odplavala proti ponesrečencu.
Odpri galerijo
Zaradi nedostopnega terena sta dva člana posadke odplavala proti ponesrečencu.

Policiste Postaje pomorske policije Koper so v ponedeljek zvečer, bilo je ob 20.38, obvestili, da je moški padel s klifa v morje med Belim Križem in Izolo. Policista sta do ponesrečenca priplavala, saj s plovilom do njega nista mogla. Reševalci na kopnem so ga prepeljali v izolsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.
Nočna reševalna akcija v Mesečevem zalivu FOTOGRAFIJE: Pu Koper
Nočna reševalna akcija v Mesečevem zalivu FOTOGRAFIJE: Pu Koper

Po prejemu obvestila sta na kraj dogodka takoj odpluli dve patrulji policistov Postaje pomorske policije, s ploviloma P-08 in P-16, pojasnjujejo na koprski policijski upravi.
 

Klical na pomoč


Ob prihodu na območje Mesečevega zaliva v Strunjanu sta patrulji začeli temeljit pregled terena s pomočjo svetlobnih naprav na plovilu. Ob 20.49 so pod klifom pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč.

»Zaradi nedostopnega terena s plovilom sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu. Takoj sta preverila stanje ponesrečenca in o tem obvestila policiste na plovilu, ki sta informacije predala reševalcem. Policista sta ga trenutno oskrbela, pri tem pa tudi ugotovila, da je pri zavesti in poškodovan, druga dva policista pa sta medtem pripravila plovilo zanj in hkrati usmerjala reševalno ekipo, gasilce GB Koper, reševalce in policiste PP Piran do ponesrečenca,« pojasnjuje Anita Leskovec, predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi.
Reševalna ekipa je prišla ob 21.04 in 54-letnika iz Dobrne oskrbela.


Dali so ga na nosila, policisti in gasilci GB Koper so ga prenesli po morju na policijsko plovilo. Zatem so ga skupaj z zdravnico in gasilcem GB Koper nemudoma prepeljali do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob 21.32 predali reševalni ekipi na kopnem. Ta ga je odpeljala v izolsko splošno bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.
 

Zgrešila sta smer


Njegova partnerica je kasneje v razgovoru pojasnila, da sta hodila po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. Takoj je obvestila regijski center za obveščanje, ti pa policijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije