Zdravilni pas je bil navaden nateg, ponudila je še spodnje perilo

Žrtve goljufov so predvsem starejši.
Fotografija: 'Akviziterka' je ponudila še poceni spodnje perilo. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
'Akviziterka' je ponudila še poceni spodnje perilo. FOTO: Getty Images/istockphoto

V zadnjih dneh se vrstijo opozorila policije pred takšnimi in drugačnimi prevaranti, ki skušajo na lahek način priti do denarja.
 
Preberite tudi:
Kako predrzno! Črnolaska ga je grdo okradla
Kakšna naivnost! Za audija plačal 120 tisočakov, dobil pa ...
Razkrivamo novo taktiko zlikovcev: če opazite to, takoj pokličite policijo (VIDEO)


Neznanka je v torek dopoldne na Šorlijevi ulici v Kranju starejšo žensko na domu prepričala, da je od nje kupila 'zdravilni pas'. Ugotovljeno je bilo, da gre za običajen masažni pas, ki je vreden bistveno manj od plačanega zneska. 

Goljufinja je ženska, stara 30 do 40 let, z rjavimi lasmi in močnejšo postavo. Oblečena je bila v temno bundo in temne čevlje. Govorila je s hrvaškim naglasom, so sporočili iz kranjske policijske uprave in pozvali vse, naj v stanovanja in hiše ne spuščajo neznancev. »Če jim ti kaj ponujajo, naj se z njimi na hitro pogovorijo zunaj stanovanja, ti naj jim pustijo ponudbo, da jo lahko v miru preverijo. To je bistveno varnejše kot takojšen 'poceni' nakup, ker se velikokrat izkaže, da predmet ni vreden toliko, za kolikor se prodaja.«

Lopovi znajo biti zelo prepričljivi in običajno ob nakupu izdelka ponudijo tudi darilo. V konkretnem primeru je bilo darilo poceni spodnje perilo. Bodite pa zelo pozorni tudi na okolico, ker je storilcev lahko več. Vsakič jih imate pravico tudi odsloviti. Ker so žrtve teh goljufov in drznih tatov največkrat starejše osebe, policija apelira na mlade, da s taktiko storilcev in opozorilom seznanijo svoje starše in stare starše.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije