GROZLJIVKA V AJDOVŠČINI

Zaslišali so se kriki: z nožem nad gosta, tekla je kri

Policija je osumljenca prijela dan po napadu.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

AJDOVŠČINA – Policisti so razkrili podrobnosti poskusa uboja prejšnjo sredo, 18. septembra, v Ajdovščini.

O poskusu uboja pred enim od hotelov v Ajdovščini so bili obveščeni ob 19.59, zatem ko je mlajši moški z neznanim ostrim predmetom napadel gosta hotela in ga poškodoval po predelu vratu, nato pa pobegnil neznano kam. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila, zavarovali kraj dejanja, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika in države tožilke opravili ogled kraja in prva nujna opravila.

Posredovali so tudi reševalci nujne medicinske pomoči in poškodovanega odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Nova Gorica.

Krike slišal eden od gostov

Policija je ugotovila, da je 64-letni državljan Francije parkiral osebno vozilo pred vhodom v hotel, nato pa sta skupaj s partnerico iz prtljažnega prostora avtomobila začela jemati prtljago. Storilec je bil tedaj v neposredni bližini in je nekaj kričal. Francoski državljan je storilca pogledal, ta pa se mu je nato hitro približal, nanj zakričal oziroma ga nagovoril v angleškem jeziku ter ga brez razloga napadel z nožem in ga pri tem porezal po vratu.

Oškodovanec se je uspešno obranil še enega njegovega napada. Vpitje njegove partnerice je slišal eden od gostov hotela in stekel do poškodovanega. Takrat je storilec napad končal in peš pobegnil neznano kam.

Da bi izsledili napadalca, so policisti in kriminalisti PU Nova Gorica tudi naslednjega dne predvsem na območju Ajdovščine intenzivno zbirali obvestila, opravljali nujna preiskovalna dejanja, pridobivali videoposnetke. Na podlagi opisa je bil izdelan tudi fotorobot. Sum se je osredotočil na določenega osumljenca, ki so mu v četrtek, 19. septembra 2019, ob 18.10 na naslovu njegovega začasnega neprijavljenega prebivališča odvzeli prostost in mu odredili policijsko pridržanje.

Povzročil za deset tisočakov škode

V okviru preiskovanja so bili pridobljeni dokazi, da je osumljenec izvršil še več hujših premoženjskih kaznivih dejanj. Na podlagi vseh okoliščin je bila pridobljena odredba za hišno preiskavo na naslovu, kjer je zadnje štiri mesece osumljeni neprijavljen živel. Zasegli so predmete, ki so izvirali iz vlomov na območju Ajdovščine, in predmete, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje poskusa uboja, kot tudi nevaren predmet (nož), je razkrila policija. Osumljeni je namreč od 8. septembra 2019 do prijetja izvršil pet kaznivih dejanj velikih tatvin oziroma vlomov v gostinske lokale na območju Ajdovščine, od koder je jemal predvsem gotovino, cigarete in alkoholno pijačo v vrednosti več tisoč evrov. Posredno pa je pri tem z načinom vlamljanja povzročil med 5.000 in 10.000 evri materialne škode.

V Slovenijo prišel iz Švedske

V soboto, 21. septembra, ob 14. uri je bil 19-letni osumljenec zaradi utemeljenega suma poskusa uboja in suma storitve petih velikih tatvin na območju PP Ajdovščina (vlomi v gostinske lokale) s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ki mu je po zaslišanju zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor. Osumljeni 19-letnik je na območju naše države neprijavljen živel štiri mesece. Pred tem je živel na Švedskem, kjer je že bil obravnavan zaradi različnih kršitev s področja prepovedanih drog in nasilja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije