PROMETNA VARNOST

Zaradi nepravilnega prehitevanja osebnega avtomobila se je poškodoval 51-letni motorist

Predvidoma huje poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Bakal Oste
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Bakal Oste

Včeraj, 30. julija, ob 15.06 so Policijsko upravo Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije na cesti Ajdovščina–Col, v kateri je bila ena oseba predvidoma huje poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Ajdovščine proti Colu.

Med vožnjo v klancu navzgor je iz levega ovinka pripeljal na ravni del ceste, kjer je začel prehitevati pred seboj počasi vozeče vozilo, in sicer v trenutku, ko ga je že prehiteval 51-letni voznik motornega kolesa.

Trčil v desni bočni del

Pri tem je voznik osebnega vozila z levim bočnim delom vozila trčil v desni bočni del motornega kolesa. Po trčenju je motorno kolo odbilo v levo izven vozišča, motorist je padel na obcestno brežino in se poškodoval. Kasneje so predvidoma huje poškodovanega motorista s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O prometni nesreči s telesnimi poškodbami je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Prometni policisti bodo zoper 27-letnega povzročitelja prometne nezgode glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije