Zapeljal v policiste

Moška napadla policiste in preprečila aretacijo 52-letnika. Na može postave s kamenjem in avtom.
Fotografija: V enem primeru so prijeli 46-letnega Iračana, v drugem pa 39- in 22-letnika iz Ljubljane. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V enem primeru so prijeli 46-letnega Iračana, v drugem pa 39- in 22-letnika iz Ljubljane. FOTO: Shutterstock

Policisti so konec aprila obravnavali kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi; v enem primeru je v priporu končal 46-letni Iračan, v drugem pa 39- in 22-letnik iz Ljubljane.

V prvem primeru je državljan Irana v izpostavi azilnega doma v Logatcu z nožem grozil tam zaposlenemu in poškodoval vrata v objektu. Ob prihodu policistov je z nožem grozil tudi njim. Policisti so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali. Zaradi sumov kaznih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, grožnje in poškodovanja tuje stvari so ga pridržali in privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.V drugem primeru so na območju Šiške v Ljubljani na podlagi odredbe sodišča opravljali prijetje 52-letnega moškega, ki se je izogibal prestajanju kazni zapora. Pri postopku je policistom grozil z nožem in se fizično uprl, več navzočih oseb je v može postave metalo različne predmete in s tem poskušalo preprečiti prijetje moškega. Med drugim je 39-letnik v enega od policistov vrgel kamen, 22-letnik pa je z veliko hitrostjo z vozilom zapeljal proti njim. S tem sta omogočila, da je 52-letni moški pobegnil.
Osumljena moška so pridržali in privedli k preiskovalnemu sodniku, ta je zanju odredil pripor. »Zbiranje obvestil nadaljujemo, o dodatnih ugotovitvah bomo obveščali pristojno tožilstvo. Prav tako izvajamo nadaljnje aktivnosti za prijetje pobegle osebe,« so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije