TIHOTAPEC MIGRANTOV

Zapeljal v policista

Tihotapec migrantov je ogrozil življenje moža postave. O njegovi usodi bo odločil preiskovalni sodnik.
Fotografija: Tihotapca so naposled prijeli. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Tihotapca so naposled prijeli. FOTO: Voranc Vogel

S Policijske uprave Ljubljana so poročali o tihotapcu migrantov, ki si je poleg ovadbe zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države nakopal še ovadbo, ker je med begom ogrozil policista. Ta je namreč v torek malo pred 15. uro v Livoldu kontroliral promet in ustavljal osebno vozilo, ki je peljalo proti njemu.

»Voznik je zapeljal proti policistu, tako da je ta moral odskočiti, da ga ni povozil, nato pa odpeljal v smeri Kočevja,« je sporočila Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana. A so avto nato ustavili drugi policisti, ki so ugotovili, da je 23-letni državljan BiH prevažal šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so 23-letnika pridržali. Zoper njega bodo spisali ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.
 

Turka in Kitajca


Tudi z mariborske policijske uprave so poročali, da so ormoški policisti v ponedeljek okrog 21. ure ustavili osebni avtomobil francoskih registrskih številk, v katerem sta bila 31-letni državljan Turčije z urejenim bivanjem v Franciji in njegov sopotnik, 26-letni državljan Francije. Prevažala sta dva državljana Turčije, ki sta tako na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo. Voznika in sopotnika so pridržali, potnika so vrnili na Hrvaško.


S Policijske uprave Novo mesto pa so sporočili, da se je v torek na mejni prehod Slovenska vas za vstop v Slovenijo pripeljal 39-letni državljan Hrvaške s kombijem. Policisti so pri pregledu vozila med tovorom odkrili dva državljana Kitajske, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Hrvata so pridržali in mu zasegli kombi. Tudi on se bo srečal s preiskovalnim sodnikom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije