Zapeljal pred tovornjak piščancev in umrl

Nesrečni voznik ostal ukleščen v osebnem vozilu. Druga smrtna žrtev letos.
Fotografija: Voznik nesreče ni preživel. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Voznik nesreče ni preživel. FOTO: Oste Bakal

Na tako imenovani cesti smrti, med Kidričevim in Pragerskim, pri odcepu za Cirkovce, se je v jutranjih urah zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila. Poginilo je tudi več sto piščancev, ki so bili na tovornjaku Perutnine Ptuj.
Zakaj je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, še ni povsem jasno. FOTO: Oste Bakal
Zakaj je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, še ni povsem jasno. FOTO: Oste Bakal

Zgodilo se je nekaj pred osmo uro, okoli 7.45, ko sta na omenjeni regionalni cesti od Slovenske Bistrice v smeri Ptuja trčila voznik osebnega avtomobila in tovorno vozilo. Od osebnega vozila je po trčenju ostalo bore malo, saj mu je odtrgalo celotno ostrešje, voznik, tega so iz pločevine izvlekli gasilci, pa je dobil tako hude poškodbe, da je poldrugo uro pozneje umrl.


»Ob 7.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico, zunaj naselja Cirkovce. Čelno sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila za prevoz perutnine. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča. Gasilci so morali voznika osebnega avtomobila s tehničnim posegom rešiti. Reševalci in zdravnica so mu na kraju dogodka dajali prvo pomoč, vendar je ob 9.18 umrl,« je poročal tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Dodal je, da je na bilo kraju dogodka tudi več poginulih in ranjenih piščancev, na tovornem vozilu Perutnine Ptuj jih je bilo naloženih okoli 3000, zaradi česar so policisti obvestili pristojne službe.
 

Ni vozil prehitro


Po temeljito opravljenem ogledu kraja prometne nesreče je o ugotovitvah poročal Vojko Bevk, pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor. »Voznik osebnega avtomobila je po doslej znanih podatkih vozil od Ptuja proti Slovenski Bistrici. Zunaj naselja Cirkovce, na ravnem delu ceste, je iz še neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal voznik tovornega vozila. Čelno sta trčila in obe vozili je odbilo zunaj vozišča na polje,« je povedal Bevk.


Ni še znano, zakaj je okoli 50 let star voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Morebitno preveliko hitrost vožnje, ki je že večkrat zakrivila nesreče na tej cesti, policija za zdaj izključuje. Bevk je dodal, da je več od okoli 3000 piščancev, ki jih je prevažalo tovorno vozilo, poginilo, več nesrečnih živali pa je bilo poškodovanih. Voznik je druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor letos. Enako je bilo lani v tem času. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije