SMRT SARE VEBER

Zadeva Sebastien Abramov: odvetnik bo vložil zahtevo za varstvo zakonitosti

Obravnavajo ga zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, 24-letno Saro Veber.
Fotografija: Sebastien Abramov. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Sebastien Abramov. FOTO: Dejan Javornik

CELJE – Senat Okrožnega sodišča v Celju je delno ugodil pritožbi obrambe Sebastiena Abramova na sklep o uvedbi pripora. Ugotovil je, da razlog begosumnosti ni podan, glede razloga ponovitvene nevarnosti pa je sklep o uvedbi pripora pravnomočen. Obramba s tem ni zadovoljna, napoveduje vložitev zahteve za varstvo zakonitosti.
Sara Veber. FOTO: arhiv
Sara Veber. FOTO: arhiv

Okrožno sodišče v Celju 29-letnega Sebastiena Abramova obravnava zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, 24-letno Saro Veber. Tragični dogodek se je zgodil v hiši staršev Vebrove v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Pri taki razlagi je vztrajal tudi v podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom okrožnega sodišča v Celju 24. junija letos. Takrat je sodišče na predlog tožilstva odredilo enomesečni pripor za Abramova, obramba pa se je na sklep pritožila, saj je ocenila, da je obrazložitev glede pripora pavšalna in pomanjkljiva. Delno ji je s pritožbo uspelo, glede razloga ponovitvene nevarnosti pa je sklep o uvedbi pripora pravnomočen. »Na vrhovno sodišče bomo vložili zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi kršitev zakona o kazenskem postopku in ustave,« je napovedal odvetnik Abramova Mitja Pavčič.
Sebastien Abramov. FOTO: arhiv
Sebastien Abramov. FOTO: arhiv

Odločitev celjskega sodišča o priporu sicer trenutno miruje, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta letos, do takrat je pričakovati, da bo tožilstvo vložilo obtožnico.

V primeru, da bi bil pripor v Ljubljani odpravljen, bi stopila v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora v zadevi, ki obravnava sum umora Sare Veber. Sicer pa je Okrožno sodišče v Celju prejšnji teden v tej zadevi izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave, obramba tudi tu napoveduje pritožbo. »Jutri bomo vložili pritožbo,« je sporočil odvetnik Abramova. Abramov je v tej zadevi osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.
Sebastien Abramov. FOTO: Dejan Javornik
Sebastien Abramov. FOTO: Dejan Javornik

Proti Abramovu teče tudi postopek pred okrajnim sodiščem v Žalcu zaradi suma goljufije staršev Vebrove. Ta sodni postopek bo ponovno stekel predvidoma oktobra, saj je sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb dodelilo novemu sodniku.

Preberite še:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas