KRVAVA NOČ

Zabodeni Mario ni več kazal znakov življenja

Policija intenzivno preiskuje nedeljski množični pretep v Mariboru. 25-letni Mariborčan Krnjić kljub operaciji v smrtni nevarnosti.
Fotografija: V napadu je imel poškodovano glavo. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
V napadu je imel poškodovano glavo. FOTO: Facebook

MARIBOR – Nedeljski jutranji dogodki na Koroški cesti blizu mariborske tržnice v mestu pod Pohorjem še vedno dvigujejo veliko prahu. Domala ni policista v štajerski prestolnici, ki se tako ali drugače ne bi ukvarjal z zbiranjem informacij o pretepu, v katerem so bili poškodovani trije ljudje. Kljub temu preiskovalcem, kot vse kaže, še ni uspelo sestavili mozaika, ki bi jim razkril, kdo vse je bil vpleten v nedeljski jutranji pretep.
»Vse priče tega dogodka, ki kar koli vedo o pretepu ali udeležencih pretepa, naprošamo, da to sporočijo policiji na interventno telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko 080 1200. Lahko pa nam pustijo sporočilo tudi na našem profilu na facebooku Policijske uprave Maribor,« je včeraj očividce dogodka vnovič pozval Miran Šadl z mariborske policijske uprave.
O pretepu na Koroški cesti so bili policisti obveščeni nekaj minut čez pol šesto uro zjutraj. Tam naj bi bilo zelo kaotično. »Sploh nisi mogel razbrati, kdo pretepa koga,« je na enem izmed družabnih omrežij zapisala priča. Kriminalisti so medtem ugotovili, da naj bi v pretepu pri tržnici sodelovalo od deset do dvajset ljudi. Posledice pa so bile katastrofalne: tri mladeniče so odpeljali na zdravljenje v mariborsko bolnišnico. Eden jo je odnesel z lažjimi poškodbami, drugi z zlomi, medtem ko je življenje tretjega, 25-letnega Mariborčana Maria Krnjića, viselo na nitki.
Izvedeli smo, da naj bi strastnega nogometaša med pretepom zabodli v predel trebuha. A ne samo zabodli, napadalec naj bi mu celo poskušal prerezati trebuh. Tako hudo mu je poškodoval vitalne organe, da je Mario Krnjić izgubil veliko krvi. Ko so ga pripeljali v mariborsko bolnišnico, zaradi izgube krvi ni več kazal znakov življenja, toda zdravnikom naj bi uspelo z večurno operacijo znova vzpostaviti pulz, a je po posegu njegovo življenje kljub vsemu viselo na tanki nitki. Kot smo izvedeli, je bila v napadu hudo poškodovana glava, saj naj bi Maria napadalci, zatem ko je padel po tleh, še brutalno obrcali.

Noč pretepov

Glede mladeniča, ki so ga v bolnišnici obravnavali zaradi zlomljene roke, pa policisti (še) niso povsem prepričani, ali je sploh sodeloval v pretepu, v katerem je bil zaboden Mario Krnjić. »Ugotavljamo, ali je hudo poškodovani povezan s tem pretepom ali je bil poškodovan v kakšnem drugem pretepu,« je dejal Šadl in pojasnil, da je bilo to noč v Mariboru več pretepov. Eden takšnih naj bi se pripetil tudi v Mesarskem prehodu, kjer so policisti našli krvave sledi in je od tržnice oddaljen le streljaj.
Tretji izmed poškodovanih naj bi bil s celjskega območja, a ker je bil le lažje poškodovan, ni vložil kazenskega pregona. To potrjuje, kar smo izvedeli iz krogov blizu policije, da naj bi se spopadli dve skupini, ena iz Maribora in druga s Celjskega. Ko naj bi bili fantje že sedli v svoje avtomobile s celjskimi registrskimi tablicami, pa naj bi se vmešali še mladeniči, ki so stali pred vhodom v bližnji klub, v katerem kraljuje glasba iz republik bivše Jugoslavije. Prav takrat naj bi eden izmed vpletenih izvlekel nož in zabodel Maria Krnjića.
Policisti še vedno niso identificirali vseh vpletenih, četudi je večina njih vidna na posnetkih varnostnih kamer, ki so na bližnjih gostinskih lokalih. Znano pa je, da mladenič, ki so mu policisti odvzeli prostost, kot kaže, ni bil vpleten v pretep, ampak policistom ni dovolil, da opravijo svoje delo. »Med intervencijo je kršil javni red in mir in se ni pokoril ukazom policistov. Ker ni šlo drugače, smo ga pridržali do streznitve, potem pa pridržanje tudi odpravili,« je pojasnil Šadl.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije