KAZEN

Za smrt pešca dobil 26 mesecev zapora

Objavljeno 14. oktober 2019 22.51 | Posodobljeno 14. oktober 2019 22.51 | Piše: O. B.

Sodnica 43-letniku vikend zapor, eno leto brez B-kategorije.

Šel bo v zapor FOTO: Oste Bakal
MURKSA SOBOTA – Za priznanje krivde za povzročitev smrtne prometne nesreče je državna tožilka Jana Rogan za 43-letnega Kristijana Trstenjaka s Cvena sodišču predlagala zaporno kazen 28 mesecev, ki jo lahko odsluži z bivanjem v zaporu ob koncih tedna.
image
Zadel ga je na bankini Fotografiji: Oste Bakal

Nesreča se je zgodila 5. maja 2018 ob 20.50 zunaj naselja Gomilice, na regionalni cesti Črenšovci–Turnišče, ko je do smrti povozil 33-letnega Bojana Šarkezija - Bobija. Ta je hodil je po napačni strani ceste in ni nosil odsevnih teles, voznik kombija pa je bil opit, saj je napihal 1,44 promila, zapeljal desno na bankino in treščil v nesrečnega Bobija, ki je zaradi hudih ran takoj umrl. Voznik je po nesreči odpeljal, a se je kmalu vrnil.

S takšnim predlogom se je obtoženi Trstenjak strinjal, sankcijo pa je nekoliko poskušal omiliti njegov zagovornik, odvetnik Jože Šafarič, ki je sodišče prosil za milejšo kazen. Sodnica Natalija Goldinskij Husar je izrekla kazen zapora v trajanju dveh let in dveh mesecev, ki jo bo obsojeni lahko izvrševal z vikend zaporom v ustrezni ustanovi. Ob tem mu je sodišče izreklo še stransko kazen, enoletno prepoved vožnje motornih vozil B-kategorije. Ker se nobena stran ne bo pritožila na višje sodišče, je sodba postala pravnomočna. 
Deli s prijatelji