KRONIKA

Vznemirjala sta občane

Na Gorenjskem sta tujca od vrat do vrat prodajala posodo, ljudje poklicali policijo.
Fotografija: Policisti so tujca našli, a niso ugotovili, da bi počela kaj sumljivega.
Odpri galerijo
Policisti so tujca našli, a niso ugotovili, da bi počela kaj sumljivega.

KRANJ – V Podlubniku sta tujca v sredo vznemirjala občane, ko sta hodila od vrat do vrat in jim poskušala prodati posodo. Državljanoma Madžarske in Romunije o nakupu ni uspelo prepričati nikogar, je pa več ljudi poklicalo policiste in tujca prijavilo. Možje postave so ju hitro izsledili, a med postopkom niso ugotovili, da bi počela kaj sumljivega ali kaznivega, zato so ju kmalu izpustili.

Policisti so tujca našli, a niso ugotovili, da bi počela kaj sumljivega.
Policisti so tujca našli, a niso ugotovili, da bi počela kaj sumljivega.

Čeprav tokrat noben občan ni bil ogoljufan ali okraden, pa policisti svarijo, da je pri tovrstnih prodajah treba biti previden, saj izdelki morda niso to, za kar jih ljudje želijo prodati, ali je njihova dejanska cena mnogo nižja od prodajne. Prav tako lahko prodajalci z nečednimi nameni prodajo izkoristijo zgolj za odvračanje pozornosti lastnikov od premoženja, da bi jim medtem kaj ukradli.


Te dni so imeli gorenjski policisti veliko dela tudi s ponarejenim denarjem. Samo na Bledu so obravnavali kar štiri primere, ko so ljudje plačali s ponarejenim denarjem. V glavnem so bili to bankovci za 20 in 50 evrov, zlikovci pa so jih unovčevali v gostinskih obratih. Da z denarjem ni vse v redu, so zaposleni ugotovili šele, ko so bili nepridipravi že daleč stran, zato policisti zaposlene v lokalih, trgovinah in podobnih ustanovah opozarjajo, naj se vsakič najprej prepričajo, da je denar, ki so ga prejeli, res pravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije