NESREČE

Voznika huje ranjena (FOTO) 

Objavljeno 08. december 2019 09.16 | Posodobljeno 08. december 2019 09.16 | Piše: B. K. P.

Eno od nesreč je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas. V UKC Ljubljana je končal tudi voznik avtomobila, ki je zaradi prevelike hitrosti trčil v stavbo.

Cerkniški gasilci so v četrtek posredovali po dveh prometnih nesrečah. FOTO: PGD Cerknica
Cerkniški gasilci so v četrtek posredovali po kar dveh prometnih nesrečah, v vsaki je telesne poškodbe utrpel po en voznik. Zgodaj popoldne sta pri Velikih Blokah trčila osebna avtomobila. Ranjenega udeleženca so do prihoda reševalcev oskrbeli člani PGD Cerknica, nato pa na avtomobilih odklopili akumulatorja.

image
Povzročitelj se je huje ranil. FOTO: PGD Cerknica
Malce pozneje je počilo na območju, kjer delujejo cerkniški prostovoljni gasilci, natančneje na cesti med Bloško polico in Novo vasjo, trčili sta dve tovorni vozili. Voznik, ki je nesrečo povzročil, je ostal ukleščen v zmečkani pločevini, rešili so ga gasilci in ga predali reševalcem nujne medicinske pomoči, da so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Po podatkih policistov je utrpel hujše rane, a njegovo življenje ni ogroženo. Kot je še pojasnil Tomaž Tomaževic, ki na Policijski upravi Ljubljana skrbi za odnose z javnostjo, se je nesreča pripetila, ker je »voznik tovornega vozila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljalo drugo tovorno vozilo«.

Voznik tovornjaka je ostal ukleščen v zmečkani pločevini, rešili so ga gasilci.

Povzročitelju so izdali plačilni nalog. V noči na petek so policisti ljubljanske policijske uprave obravnavali prometno nesrečo v Repinjah pri Medvodah, kjer je prehitri voznik zapeljal s ceste in trčil v stavbo. Tudi on se je huje ranil in končal v UKC Ljubljana, policisti so mu izdali plačilni nalog. 
Deli s prijatelji