Voznica kljub prepovedi nadaljevala vožnjo, alkotest je odklonila

Novomesški policisti so imeli tudi ta vikend nekaj dela z alkoholiziranimi vozniki.
Fotografija: Na območju Novega mesta je bilo za vikend kar pestro. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Na območju Novega mesta je bilo za vikend kar pestro. FOTO: Marko Feist

Policisti PP Brežice so v petek dopoldne med kontrolo prometa v Dobovi ustavili 67-letno voznico osebnega avtomobila in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonila, prav tako tudi strokovni pregled. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so ji prepovedali vožnjo, vendar prepovedi ni upoštevala in je z vožnjo nadaljevala. Kasneje so jo ustavili pri Rigoncah in ji avtomobil zasegli. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan vozil po nasprotnem pasu

V soboto okoli 19. ure so policisti PP Novo mesto pri naselju v okolici Novega mesta ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo, vozil po nasprotnem voznem pasu, potem pa zapeljal v naselje in avtomobil ustavil.

Policista sta vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredila preizkus, vendar ga je odklonil. Ugotovljeno je bilo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Med postopkom je neznana oseba v avtomobil odvrgla goreč predmet in zanetila požar. Policisti so požar pogasili, avtomobil zasegli in zoper voznika zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije