NEVARNI IZLETI

Vojska iz gora prepeljala že tri planince

Planinca, ki ga je obšla slabost, so odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija: Dva posnesrečenca je vojaški helikopter prepejal v bolnišnico na Jesenicah, enega pa v UKC Ljubljana. FOTO: Špela Žabkar
Odpri galerijo
Dva posnesrečenca je vojaški helikopter prepejal v bolnišnico na Jesenicah, enega pa v UKC Ljubljana. FOTO: Špela Žabkar

Napovedano lepše vreme je marsikoga zvabilo v gore, ki pa so ponovno pokazale, kako zelo nevarne so lahko. V dopoldanskih urah je moral kar trikrat posredovati vojaški helikopter.

Ob 12.40 je na Planini Podvežak v občini Luče planinca obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Celje in posadka z vojaškim helikopterjem ter dežurno ekipo gorske reševalne službe na krovu. Obolelega so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.52 je na Mojstrovki v občini Kranjska Gora planincu spodrsnilo in je padel. Aktivirani so bili reševalci GRS Kranjska gora ter vojaški helikopter. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 8.11 pa se je na Škrbini v občini Kranjska Gora poškodoval plezalec. Reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanca oskrbeli, vojaški helikopter pa ga je prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije