AMBULANTA

Vlomili in iskali metadon

Ponoči nepovabljeni obiskali brezplačno ambulanto. Odprta je bila pred kratkim.
Fotografija: Prišli so po metadon. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Prišli so po metadon. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

V noči na ponedeljek so neznanci vlomili v ambulanto za zdravljenje odvisnosti na Jesenicah, tam ima svoje prostore tudi Fajdigova ambulanta, in povzročili dovolj veliko škodo, da so morali do nadaljnjega oziroma do odprave posledic zapreti svoja vrata. Ta so zelo pomembna.


Vse več ljudi se namreč znajde v položaju, ko ne zmorejo več plačati stroškov osnovnega zdravstvenega zavarovanja in s tem normalne zdravniške oskrbe. Fajdigova ambulanta je namenjena prav tistim, ki so se iz takšnih ali drugačnih razlogov znašli v socialni stiski, ne ustvarjajo prihodkov in nimajo veljavne kartice zdravstvenega zavarovanja.
 

Iskali metadon


Vodja ambulante in predsednik Društva Fajdigova ambulanta je Tomaž Krišelj. Po včerajšnjem dogodku je bil še posebno razočaran. Tudi zato, ker so Jesenice šele pred kratkim dobile brezplačno ambulanto. Če se je v njihovi kranjski ambulanti zvrstilo tudi po 60 pacientov na dan, je Krišelj prepričan, da jih ima njihova jeseniška izpostava še več. Ker so jo odprli šele konec maja, natančnih podatkov še nimajo.

Ker Fajdigova ambulanta na Jesenicah deluje v sklopu ZD Jesenice, nas je Krišelj za kaj več informacij napotil na Jovanko Bremec, ki je v času dopustov namestnica direktorja Saše Letonje. »Res je, davi so vdrli v našo metadonsko ambulanto,« je potrdila. Izvedeli smo, da naj bi bili za vlom krivi odvisniki, ki so hlastno iskali metadon. Pri tem pa odnesli še nekaj zdravil iz Fajdigove ambulante. Kar niti ne bi bilo omembe vredno, če ne bi vlomilci pri tem uničili vrat, šip, oken, za seboj pa pustili takšnega razdejanja, da ambulanta preprosto ni mogla odpreti vrat. Odprla jih bo torej šele, ko bodo odpravljene vse posledice. Sploh, smo izvedeli, ker je v tem času tako težko dobiti obrtnike, ki bi bili pripravljeni karseda hitro popraviti uničeno.
Fajdigova ambulanta deluje v sklopu ZD Jesenice. FOTO: Arhiv Dela
Fajdigova ambulanta deluje v sklopu ZD Jesenice. FOTO: Arhiv Dela

Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policije, je lahko samo še sklenil: »Potrdimo lahko vlom v objekt, ki se je zgodil na območju Jesenic, ter tatvino stvari iz njega. Nastalo je za približno 2000 evrov škode.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije