STISNJEN V SENDVIČ

VIDEO: Kaj se dogaja na slovenskih cestah? Poln kokaina in pijan bežal pred policijo

V avtu je imel med nevarno vožnjo še tri ljudi.
Fotografija: Nezanesljivo je menjaval pasove, skoraj ustavil, nato močno pospeševal ... FOTO: Policija
Odpri galerijo
Nezanesljivo je menjaval pasove, skoraj ustavil, nato močno pospeševal ... FOTO: Policija

LJUBLJANA – Gorenjski prometni policisti so v petek pozno zvečer na avtocesti na Barju z ljubljanskimi kolegi obravnavali voznika, ki se je prometni kontroli z različnimi manevri in nezanesljivo vožnjo izogibal vse od Torovega, kjer so ga policisti začeli ustavljati na podlagi prijave nezanesljive vožnje.

Voznik je na daljši razdalji mnogokrat menjal prometne pasove ter zaviral, spreminjal hitrost vožnje od minimalne do 200 kilometrov na uro, izvajal nenadne premike, se na avtocesti ustavil in potem speljal ter se z različnimi manevri zelo očitno izogibal ustavitvi.

S seboj prevažal tri potnike

Na Barju je voznika več policijskih patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste. Vdal se je šele, ko so ga policisti v to prisilili.Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitivna pa sta bila preizkusa na alkohol in prepovedane droge. Elektronski alkotest je pri njem pokazal 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test na prepovedane droge pa prisotnost kokaina in amfetaminov. Voznik je v vozilu prevažal tri potnike. Enemu od njih so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge.

Do ogrožanja drugih udeležencev v prometu zaradi zelo dobro opravljenega dela policistov pri ustavljanju ni prišlo. Prav tako ni nastala materialna škoda na vozilih, so sporočili iz PU Kranj. Proti vozniku postopek še poteka. Osebni avtomobil so mu zasegli.

Drogiran sredi dneva

Tudi v petek so prometni policisti že opoldne iz prometa izločili voznika, ki je bil na hitrem testu na prepovedane droge pozitiven na konopljo in amfetamine. Manjšo količino prepovedane droge so mu tudi zasegli. Iz prometa je bil izločen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije