IZDANA JE BILA TIRALICA

V Srbiji prijeli Slovenca, ki se je skrival od leta 2014

Objavljeno 11. september 2019 21.05 | Posodobljeno 11. september 2019 20.55 | Piše: Ma. M.

Gre za Walterja Horvata. 

Walter Horvat je bil iskan z mednarodno tiralico. FOTO: Slovenska policija
BEOGRAD – Srbska policija je v torek prijela slovenskega državljana Walterja Horvata, ki se je skrival pred slovensko in avstrijsko policijo od leta 2014, poroča Vestnika. Za Horvatom je slovenska policija pred leti izdala tiralico. 

Horvat je leta 2014 pobegnil iz zapora v Avstriji. V preteklosti je bil lastnik diskoteke Night life v Andrejcih, po dostopnih podatkih pa se je kasneje ukvarjal s ponujanjem kreditov in s trgovino z nepremičninami.

»Omenjeni je v Sloveniji in Avstriji osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s katerimi si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil skupno premoženjsko korist preko milijona evrov. Zoper njega so slovenska in avstrijska sodišča izdala več evropskih nalogov za prijetje in predajo ter odredila razpis mednarodnih tiralic, v Avstriji pa je v letu 2014 pobegnil iz zapora med prestajanjem petletne zaporne kazni,« so zapisali na spletni strani naše policije. »Prijetje Horvata je rezultat dobrega sodelovanja med srbskimi, avstrijskimi in slovenskimi enotami kriminalistov za ciljno iskanje oseb in učinkovitega dela kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota.«
Deli s prijatelji