Varnostnik tarča besne nakupovalke, tako se je spravila nanj

Žensko policija obravnava zaradi kršitve javnega reda.
Fotografija: Tudi marsikatera prodajalka je bila žrtev besnih kupcev (simbolična footgrafija). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Tudi marsikatera prodajalka je bila žrtev besnih kupcev (simbolična footgrafija). FOTO: Leon Vidic, Delo

Marsikomu so pred prazniki, ko je bila gneča pred trgovinami velika, popustili živci.

Tako so v Kranju policisti obravnavali prijavo varnostnika, da dve osebi ne upoštevata ukrepa nošenja mask v trgovin niti ne opozorila, da jih morata. Ob tem ga je ženska z nakupovalno vrečko udarila.

Policisti proti obema vodijo postopek zaradi neupoštevanja ukrepov v času epidemije, proti ženski pa še zaradi kršitve javnega reda, poroča kranjska policijska uprava.

Kot je znano, je nošenje mask v trgovinah še vedno obvezno, prav tako razkuževanje rok. Številne trgovine so ob uvedbi ukrepov ob vhode postavile varnostnike, da skrbijo za upoštevanje tega pravila kot tudi za to, da ljudje med seboj vzdržujejo primerno razdaljo med nakupovanjem.

Številni varnostniki so imeli kar nekaj dela v zadnjih tednih s srboriteži, po drugi strani pa so se nekatere stranke pritoževale nad njimi, o čemer smo poročali.
 
Preberite tudi:

Varnostnik zasliševal sivolase kupce
Ogorčena Katarina: varnostnik si je vrtal po nosu, nato se je zdrl nanjo
Varnostnike ubogajo, a jim tudi grozijo



V trgovinah bo tudi po sprostitvi nekaterih ukrepov marsikaj drugače, kot je bilo do zdaj. Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil smernice tako za zaposlene v trgovinah z oblačili in lokalih kot stranke ter jih poziva, naj upoštevajo higienske ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije