Varnostnik poklical policiste: to čaka moškega, ki ni upošteval navodil

Ni imel maske in rokavic, nahajal se je zunaj svoje občine. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

Kranjski policisti so v sredo obravnavali moškega, ki ni upošteval navodil varnostnika o obvezni uporabi rokavic in zaščitne maske v trgovini, brez utemeljenega razloga pa se je gibal tudi zunaj svoje občine. O prekrških bodo seznanili pristojni zdravstveni inšpektorat.

Policisti pozivajo k upoštevanju začasnih omejitev za zajezitev epidemije koronavirusa.

»Policisti v primeru ugotovljenih kršitev ukrepajo. Kdor nima utemeljenega razloga, naj ne zapušča svoje občine in naj ostane doma, na zaprtih javnih krajih pa naj uporablja predpisano zaščitno opremo. Zdaj je na voljo že toliko informacij, kako ljudje opremo lahko naredijo tudi doma, da izgovorov ne bi smelo biti več,« je v izjavi za javnost zapisal Bojan Kos.

Kranjski policisti še dodajajo, da pri nadzoru javnih krajev ugotavljajo, da odloka v delu zbiranja največkrat ne upošteva mladina. »Zato gre v tem delu apel staršem, da jih s prepovedjo seznanijo in zagotovijo ustrezen nadzor naj njimi. S temi kršitvami policisti dosledno seznanjajo pristojni zdravstveni inšpektorat in predlagajo uvedbo prekrškovnih postopkov,« so še zapisali.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije