VEČERNA DRAMA V LJUBLJANI

VIDEO: Ugrabitelj avtobusa znan iz preteklosti: zabarikadiral se je v stavbo

Kaj se je v četrtek zvečer dogajalo na progi LPP številka 6?
Fotografija: Peter Horvat, LPP, in Stojan Belšak, PU Ljubljana, sta pojasnila, kaj se je dogajalo. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Peter Horvat, LPP, in Stojan Belšak, PU Ljubljana, sta pojasnila, kaj se je dogajalo. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Policijska uprava (PU) Ljubljana razkriva več informacij o ugrabitvi avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), ki se je zgodila v četrtek zvečer. 

Kot smo že poročali, je 49-letnik ugrabil avtobus LPP, grozil vozniku, med policijsko intervencijo pa mu je postalo slabo in je kljub oživljanju umrl. Na policiji so povedali, da je bil moški že pred tem na enem avtobusu (neuradno naj bi šlo za avtobus podjetja Arriva): »Klical je voznik avtobusa iz Kranja in povedal, da je na avtobusni postaji v Ljubljani vstopil moški, plačal karto za Kranj, se usedel in ves čas govoril po telefonu o specialcih. Nato je na postaji Tivoli izstopil. Na avtobusu je ostal njegov nahrbtnik, vsebino še preverjamo. Po prvih ugotovitvah je bil nahrbtnik last osumljenca.« V nahrbtniku so bili najdeni različni predmeti in poslani v forenzični laboratorij, da se vidi, ali so vsebovale kakšne nedovoljene snovi. Njegovo vozilo je bilo kasneje najdeno parkirano v bližini avtobusne postaje v Ljubljani. 

V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.
V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.

​Sedem potnikov na avtobusu

Kot so povedali policisti je bilo na avtobusu sedem potnikov in 49-letnik. »Izjav vseh še nismo dobili, ker so bili nekateri v šoku,« je povedal Stojan Belšak iz PU Ljubljana. 49-letnik je grozil vozniku in dejal, da bo vse pobil, če ne bodo upoštevali njegovih napotkov. 


Voznik je signaliziral, da je nekaj narobe

49-letnik je vstopil na avtobusni postaji na Ajdovščini, na postajališču pri Drami pa začel groziti. »Avtobus je signaliziral z utripajočimi lučmi in mahanjem voznika skozi okno. Zato so mu policisti začeli slediti. Med tem je prišlo obvestilo centra za obveščanje, da so prejeli več klicev potnikov, da nekdo grozi vozniku. Voznik je prisebno reagiral in ni ogrožal nobenega občana. Malo pred priključkom na avtocesto pri Barju so mu prekrižali pot in ga tudi ustavili. Nato so začeli prepričevati osumljenca, naj izstopi. Ni poslušal, še naprej je grozil. Poskušal je tudi izstopiti,« je še povedal Belšak. 


Vklenili so ga, potem je postal neodziven

Policija je nato uporabila prisilna sredstva in 49-letnika vklenila. »Zunaj avtobusa je začel bežati oziroma se odmikati od avtobusa in ni upošteval navodil policistov. Obrnil se je in zamahnil proti policistoma, pri čemer sta uporabila plinski razpršilec. V tem času sta lahko uporabila druga prisilna sredstva. Moški se je še naprej upiral, zato ni bilo enostavno. Ko je bil obvladan, so prišle še druge patrulje. Začeli so se postopki, medtem je osumljenec začel kazati zdravstvene težave oziroma neodzivnost. Zavezanje in vklepanje so odstranili in začeli oživljanje. Policisti so poklicali reševalce, ki so prišli na prizorišče, tedaj je bil moški še živ. Je pa nato kmalu preminil.«


Več o ugrabitvi preberite v sobotni izdaji tiskanih Novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije