ROP

V trgovini kupovala kot stranki, nato se je zgodil preobrat, policija ju išče

Policija išče storilca dveh podobnih ropov, ki sta se zgodila na območju PU Nova Gorica.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: S. N.

V ponedeljek, 9. maja, ob 14.37 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o ropu v eni od trgovin na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, čez nekaj ur pa še v trgovini v Šempetru pri Gorici.

Po prvih zbranih podatkih je bil neznani moški pri blagajni trgovine v Novi Gorici kot stranka. Ko mu je blagajničarka vračala drobiž, je razbil steklo in odrinil uslužbenko ter iz blagajne pograbil šop denarja in nato s kraja zbežal neznano kam.

Uslužbenka je bila predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v roko) in je naknadno poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Policije je o kaznivem dejanju ropa obvestila tudi pristojne pravosodne organe, storilec še ni bil izsleden.

Policisti PP Nova Gorica so le nekaj ur kasneje oziroma okoli 18. ure obravnavali rop tudi v trgovini v Šempetru pri Gorici. Neznanec je v prišel do blagajne trgovine in pri tem naročil prodajne izdelke. Ob vračanju manjše vsote gotovine za nakup je prodajalko prijel za roko in jo odrinil, nato pa iz predala blagajne odvzel nekaj sto evrov gotovine ter s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine pri tem ni bila poškodovana.

Novogoriški policisti oba primera kaznivega dejanja ropa še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo (po določilu 206. člena KZ-1) na okrožno državno tožilstvo.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas