NESREČA

V trčenju huje poškodovan 21-letnik

Objavljeno 17. maj 2020 20.04 | Posodobljeno 17. maj 2020 22.45 | Piše: P. Pa.

Voznica mu je odvzela prednost. 

Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
V soboto ob 14.50 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči v naselja Temnica, v kateri sta bila udeležena 21-letni voznik neregistriranega motornega kolesa in 43-letna voznica osebnega avtomobila. V njej se je 21-letnik huje poškodoval, poroča PU Nova Gorica.

Po dozdajšnjih ugotovitvah je voznica z osebnim avtomobilom pripeljala iz Temnice in se vključevala na glavno cesto. Pri tem je izsilila prednost vozniku motornega kolesa, ki je vozil po glavni cesti iz smeri naselja Novelo proti vasi Lipa. Njuni vozili sta trčili, pri čemer je 21-letni voznik predvidoma utrpel hude telesne poškodbe.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da mlajši motorist ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo (motorno kolo), ki ga je vozil.
Policisti prometne policije Nova Gorica so motorno kolo v skladu s prometno zakonodajo zasegli.

Povzročiteljico prometne nezgode bodo kazensko ovadili, prav tako bodo ukrepali proti motoristu, saj bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pomoč so policistom na kraju nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci ZD Nova Gorica, ki so huje poškodovanega motorista po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
Deli s prijatelji