CESTA VEČ UR ZAPRTA

Policija sporočila pretresljive podrobnosti tragične nesreče, v kateri je umrl moški

Posredovali reševalci, gasilci in policija.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mutaal Kayani, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mutaal Kayani, Getty Images/istockphoto

Popoldne so slovenske ceste vzele še eno življenje. Ob 14.25 sta na cesti Soteska–Črmošnjice pri Podturnu v občini Dolenjske Toplice trčili osebni vozili, poroča uprava za zaščito in reševanje. V nesreči je ena oseba umrla, ena pa je bila huje poškodovana. Reševalci NMP ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli in očistili cestišče. Do prihoda reševalcev so nudili pomoč ponesrečencem in potem pomagali reševalcem ter policiji. Cesta je bila več ur zaprta za ves promet.

Moški umrl na kraju nesreče, žensko odpeljal rešilec

PU Novo mesto poroča, da so ogled kraja prometne nesreče opravili policisti PPP Novo mesto. 51-letni voznik iz Hrvaške je vozil osebni avtomobil iz Podturna proti Črnomlju. V Kočevskih Poljanah je pričel prehitevati tovorno vozilo hrvaških registrskih oznak, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 47-letna voznica osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, zaradi hudih poškodb pa je voznik na kraju nesreče umrl. Poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Letos je v prometnih nesrečah na območju PU Novo mesto življenje izgubilo 10 ljudi, med njimi pet voznikov osebnih avtomobilov, v enakem obdobju lanskega leta pa devet. V osmih prometnih nesrečah s smrtnim izidom sta bila vzroka nepravilna stran in smer vožnje in neprilagojena hitrost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije