Z ZRAČNIM OROŽJEM

V Šiški drama s streli, posredovali tudi specialci

Osebo, ki je streljala, so prijeli in jo zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja predali v oskrbo zdravstvenemu osebju.
Fotografija: Zaradi sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zaradi sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na območju Šiške v Ljubljani je danes popoldne iz enega od stanovanj oseba streljala z zračnim orožjem (po prvih podatkih je šlo za t. i. Airsoft). Stanovanje je zapustila po posredovanju pogajalca. Osebo so nato prijeli in jo zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja predali v oskrbo zdravstvenemu osebju. V dogodku nihče ni bil poškodovan, poroča ljubljanska policijska uprava.

Policisti so bili okoli 14. ure sprva sicer obveščeni o tem, da oseba na območju Šiške iz enega od stanovanj meče predmete. Ob njihovem prihodu so ugotovili, da sta v stanovanju dve osebi. Ena je stanovanje zapustila sama, druga je policistom začela groziti in ob tem skozi okno streljala z zračnim orožjem.

Uspešno posredovanje pogajalca

Stanovanje je zapustila šele po posredovanju pogajalca. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja so jo v nadaljnji postopek predali v oskrbo zdravstvenemu osebju.

Zaradi sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. Policisti zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi zbiranje obvestil še nadaljujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas