V potovalki za 1,33 milijona evrov heroina

Srb ne prizna krivde za tihotapljenje 13 kilogramov droge na vlaku.
Fotografija: Dejal je, da o mamilu ne ve nič. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Dejal je, da o mamilu ne ve nič. FOTO: PU Novo mesto

Pred dobrega pol leta, bil je 12. oktober nekaj pred polnočjo, je na mednarodni mejni prehod Dobova pripeljal izredni potniški vlak, ki je vozil na relaciji Turčija–Avstrija. Vlak ne bi bil nič posebnega, če ne bi policisti na njem odkrili toliko droge, kot je že dolgo niso. Šlo je za enega največjih mamilarskih zasegov zadnjih let.Krivde ni priznal. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Krivde ni priznal. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
V vagonu, ki ga sicer uporablja spremljevalno osebje, so našli potovalno torbo, v njej pa 26 zavitkov heroina v neto teži 12.974 gramov in vrečko s konopljo, bilo je je 496,61 grama. Torba je bila last 35-letnega Srba Pavla Huđeca, zaposlenega v gospodarski družbi prevoznika Optima express. Po oceni policije je bila vrednost zaseženega heroina več kot 1,33 milijona evrov, glede na to, da je šlo za izredno čist heroin, pa bi lahko volumen pred prodajo na drobno povečali za štirikrat. Cena heroina je sicer odvisna od kakovosti, na območju Slovenije dosega med 22 in 25 tisočaki za kilogram, cena grama pa je od 30 do 50 evrov. Kot je pokazala preiskava, naj bi bil Srb član kriminalne združbe, ki se ukvarja s tihotapljenjem heroina na območje zahodne Evrope.

Očitkov ni priznal

Pred dnevi je Srb stopil pred roko pravice na okrožno sodišče v Krškem, saj mu obtožnica očita kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen do 10 let zapora. Na predobravnavnem naroku mu je tožilec v zameno za priznanje ponudil šest let zapora in pol, a Srb krivde ni priznal. Dejal je, da o mamilu ne ve ničesar, zato se je začelo sojenje. Poteka glavna obravnava, v dokaznem postopku je bila doslej zaslišana ena priča. V nadaljevanju bo sodišče zaslišalo še nekaj prič, tudi eno s Hrvaške, ki jo bo treba zaslišati prek videopovezave. Po doslej znanih podatkih, s katerimi razpolaga krško sodišče, obtoženi še nikoli ni bil kaznovan.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije