NEDOSTOJNO VEDENJE

V koprskem lokalu kazal genitalije, kar bo drago plačal

Kljub ukazom policistov se ni umiril.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo

V ponedeljek so imeli policisti polne roke dela z vročekrvnežem, ki je razgrajal v enem od koprskih lokalov.

»Zvečer je v koprskem lokalu razgrajal moški, ki je žalil goste in se tudi slekel,« poroča PU Koper. Med postopkom je žalil policiste, kričal in se kljub ukazom policistov, naj preneha, ni umiril, ampak je žaljivke in kričanje še stopnjeval.

Ker se kljub ukazom ni umiril, so mu policisti odredili pridržanje. Izdali so mu tudi plačilni nalog po členih 7/1, 7/2, 7/3 in 22/1 zakona o varstvu javnega reda in miru.


Po 7. členu se kaznuje za nedostojno vedenje

(1) Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način, opisan v 5. točki 2. člena tega zakona, se kaznuje z globo od 25.000 do 100.000 tolarjev.
(2) Kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri uradnem poslovanju, se kaznuje z globo od 100.000 do 200.000 tolarjev.
(3) Kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi, se kaznuje z globo od 50.000 do 100.000 tolarjev.


Po 22. členu se kaznuje posameznik zaradi neupoštevanja zakonitega ukrepa javnih oseb

Ker vročekrvnež na kraju ni upošteval odredbe uradne osebe, ga čaka globa od 80.000 do 150.000 tolarjev.

Razgrajač bo moral za nedostojno vedenje plačati največ okoli 2.300 evrov. Tolikšen je seštevek vseh kazni, če bodo te določene z najvišjo globo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije