MNOŽIČNI PRETEP PRED BANKO

V Kočevju z avtom zapeljal v množico, na tleh je ležal poškodovani sin

Objavljeno 25. oktober 2020 19.55 | Posodobljeno 25. oktober 2020 22.38 | Piše: A. L.

Ena oseba je bila v dogodku huje poškodovana, pet pa lažje.

Arhivska fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Kočevske policiste so v sredo dopoldne obvestili, da se v središču Kočevja pretepa več oseb. Po do zdaj zbranih obvestilih so se osebe začele prepirati pri čakanju v vrsti na vstop v eno izmed bančnih ustanov, v prepiru in nato pretepu pa je sodelovalo devet oseb.

Na tleh je ležal poškodovani sin

»V času pretepa je proti sodelujočim v pretepu in tudi proti ostalim osebam, ki so v tem času naključno nahajale na pločniku, z vozilom zapeljal 48-letni osumljenec iz Kočevja. Trčil je v eno osebo, ki je sodelovala v pretepu, in še v dve osebi, ki sta se naključno nahajali na pločniku, nato pa v stavbo, kjer je vozilo obstalo,« pišejo v poročilu. A tu se ni končala. Dva, ki sta sodelovala v pretepu, sta voznika vlekla iz vozila in udarjala po vozilu s palico. »Ko je osumljenec izstopil, da bi pomagal na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je do njega prišel 23-letni osumljenec, ki ga je udaril s palico in mu prizadejal hude telesne poškodbe. Skupaj s še dvema drugima osumljencema ga je nato pretepal še do prihoda policije. 48-letnik je bil odpeljan v novomeško bolnišnico, njegovo življenje pa ni ogroženo in je bil po oskrbi odpuščen,« navajajo policisti.

Skupno je bilo v dogodku poleg omenjenega lažje poškodovanih še pet oseb.

Policisti so osumljenima 48- in 23-letniku odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Prvega zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, drugega pa zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe. Preiskovalni sodnik je obema odredil pripor.

Poleg omenjenih je kaznivega dejanja nasilništva osumljenih še pet oseb, zoper še štiri osebe pa policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev po zakonu o javnem redu in miru. Nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke, so zapisali v poročilu PU Novo mesto.
Deli s prijatelji