V istem križišču dvakrat trk, krivo izsiljevanje

Obakrat krivo izsiljevanje: prvič 65-letnik, drugič 52-letnica. Zaradi alkohola v treznilnico 8 voznikov, zasegli kar 29 vozil!
Fotografija: Foto: Prometne informacije Vrhnika, FB
Odpri galerijo
Foto: Prometne informacije Vrhnika, FB

V Mestinju je včeraj ob 7.23 osebno vozilo zdrsnilo s cestišča v potok. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz potoka, izklopili akumulator ter pomagali šmarskim reševalcem pri oskrbi dveh ranjencev, ki so ju prepeljali v celjsko bolnišnico.

Na Cankarjevem trgu na Vrhniki sta okoli 20. ure trčila osebna avta. Policisti so ugotovili, da je 65-letni voznik v križišču pri zavijanju levo izsilil prednost pred voznikom, ki je vozil naravnost. Po trčenju je povzročitelj prometne nesreče pobegnil. Kmalu potem so ga izsledili in preizkusili z alkotestom: napihal je 0,96 promila. Postopek je jasen.

Kmalu za tem se je v istem križišču zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je 52-letna voznica prav tako pri zavijanju levo izsilila prednost pred voznikom, ki je vozil naravnost in je po trčenju z voznico trčil še v semafor. V nesreči se je 52-letnica lažje ranila. Izdali so ji plačilni nalog. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja vozil, vozišče posuli z absorbentom ter pomagali reševalcem pri prenosu in oskrbi ranjenke.

Na avtocesti pri Biču v smeri proti Novemu mestu je ob 15.27 gorelo tovorno vozilo, ki je prevažalo tekstil in folijo. Posredovali so gasilci PGD Trebnje, Zagorica, Velika Loka, Veliki Gaber, Stična in GB Ljubljana, zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, razkopali žarišče požara, ohladili rezervoar za gorivo in s termovizijsko kamero pregledali vozilo. V koloni vozil, ki je nastala zaradi nesreče, je ena oseba zaradi dima potrebovala zdravniško pomoč, zanjo so poskrbeli trebanjski reševalci. Delavci Darsa so poskrbeli za zaporo ceste in zavarovanje.

Na Cesti talcev v Velenju sta ob 14.37 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Velenje, zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem, ki so poskrbeli ta ranjenca, odklopili akumulatorje, posuli vozišče z vpojnimi sredstvi in pomagali pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe.

Tržiški policisti so zjutraj obravnavali voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo z materialno škodo, napihal pa je 1,39 promila. Zadeva je jasna.

Na Zaloški cesti, v križišču z Archinetovo, sta v petek ob 18.18 trčili osebni vozili. V križišču je 32-letnik zavijal levo in izsilil prednost pred 33-letnikom, ki je z neprilagojeno hitrostjo vozil naravnost po Zaloški cesti. Po trku je 33-letnika zaneslo z vozišča, kjer je trčil in podrl še reklamno tablo. Hudo ranjenega 32-letnika so odpeljali v UKC. Obema voznikoma so izdali plačilni nalog. Zaradi prometne nesreče je bila do 21. ure zaprta Zaloška cesta v smeri proti Polju.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so v 48 urah v treznilnico spravili 8 voznikov, zaradi hujših prekrškov pa so zasegli kar 29 vozil! Na območju Virštanja so zasegli avto voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje, na območju Celja pa vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, pod kapo pa je imel 1,30 promila alkohola. Nekaj pred 3. uro so v Celju ustavili voznico osebnega vozila, ki je bila precej boljša: napihala je bogatega 2,79 promila. Ob 3. uri so policisti v Novokračinah ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Malija z urejenim statusom v Franciji. Pri preverjanju so ugotovili, da tujec nima vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli, tujca pa čaka sodnik.

Popoldne so policisti v Hrvatinih odvzeli vozniško dovoljenje 38-letnemu vozniku osebnega avta, ker je vozil vozilo s pretečeno registracijo, na njem so bile nameščene registrske tablice drugega vozila, pozitiven je bil na kokain ... Nadaljevanje sledi pri sodniku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije