VERIŽNO TRČENJE

V filmskem lovu na štajerki poškodovana policista

V policijskih sindikatih se sprašujejo, koliko žrtev bo še potrebnih, da jih bo vlada jemala resno.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: bralec Stanko
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: bralec Stanko

DOBRENJE – Med poškodovanimi v današnji nesreči na štajerski avtocesti pred počivališčem Dobrenje sta bila tudi policista, so za STA potrdili pri mariborski policijski upravi. Ob tem sta se oglasila tudi policijska sindikata, ki od 12. februarja skupaj vodita stavko v policiji, in znova opozorila na nevarnost policijskega dela.

Kot smo danes že poročali, je voznik avtomobila nizozemskih registrskih oznak bežal pred policisti po tistem, ko se je na mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli. Nato je na avtocesti trčil v kombinirano vozilo, ki je vozilo pred njim, to pa v vozilo pred sabo.

Pri tem je bilo osem ljudi poškodovanih, tudi voznik nizozemskega vozila in njegov sopotnik.
 

Sindikat: Koliko poškodovanih policistov bo še potrebnih?


Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije sta v skupnem sporočilu za javnost zapisala, da je voznik tujega osebnega vozila z divjo vožnjo neposredno ogrožal varnost ostalih udeležencev v cestnem prometu. Posredovalo je več policijskih patrulj, pri čemer je prišlo tudi do trčenja v službeno vozilo policije, v katerem sta bila poškodovana policista.

V policijskih sindikatih opozarjajo, da dogodek dokazuje, da policisti kljub stavki izpolnjujejo svoje poslanstvo in ves čas delajo vse, da državljankam in državljanom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Dodali so, da se policisti svoje odgovornosti do prebivalcev Slovenije zavedajo mnogo bolj, kot se politika odgovornosti do njih.

Ob tem se sprašujejo, koliko poškodovanih policistov bo še potrebnih, preden bo politika pripravljena spoznati in priznati, da so policisti vsakodnevno prisotni na »bojišču«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije