NESREČA

V eksploziji za 100 tisočakov škode

Preiskovalci ugotavljajo, kaj je povzročilo nesrečo v proizvodni dvorani v Brezju.
Fotografija: Uničeni del ostrešja so pokrili s folijo. FOTO: Pgd Brezje
Odpri galerijo
Uničeni del ostrešja so pokrili s folijo. FOTO: Pgd Brezje

MARIBOR – »Vzrok eksplozije še ni znan, saj kriminalisti še opravljajo ogled kraja dogodka,« nam je o vzroku za požar, ki je predvčerajšnjim malo po 18. uri izbruhnil v podjetju sredi Maribora, dejala Anita Kovačič Čelofiga.
Gasilci so morali čakati kar tri ure, da se je pogorišče nekoliko ohladilo. FOTO: Pgd Brezje
Gasilci so morali čakati kar tri ure, da se je pogorišče nekoliko ohladilo. FOTO: Pgd Brezje

Izvedeli smo, da so bili člani iz prostovoljnega gasilskega društva Brezje obveščeni, da je v poslovnih prostorih izbruhnil ogenj. V vsega štirih minutah so na teren poslali enajst gasilcev, pridružili so se jim še poklicni kolegi.


»Ko smo prispeli na kraj požara, so zublji že zajeli ostrešje in streho. Ogenj smo pogasili s skupnimi močmi, nato pa smo kar tri ure čakali, da se je vse nekoliko ohladilo. En del ostrešja je povsem uničen, tako da smo ga prekrili s folijo, na drugi polovici, ki je ostala bolj ali manj nepoškodovana, pa smo le popravili razmetane strešnike,« nam je o intervenciji v Brezju razlagal poveljnik prostovoljnih gasilcev Daniel Čorič. Nato pa nadaljeval: »Tako kot pri vsakem požaru smo uporabljali dihalne aparate. Te uporabljamo ne glede na to, ali gasimo znotraj objekta ali z zunanje strani.«


Prve ugotovitve preiskovalcev kažejo, da je požar izbruhnil med delom v proizvodnih prostorih zasebnega objekta v Brezju, medtem ko so delavci izdelovali izdelke. Zublji naj bi se pojavili zaradi eksplozije plina na enem od strojev, od tam pa se je ogenj bliskovito razširil še na druge prostore in ostrešje objekta. Takrat sta bila v delavnici dva zaposlena. Oba so z reševalnim avtomobilom odpeljali na pregled v mariborsko bolnišnico, tam pa so ugotovili, da je ranjen le eden, pa še ta le lažje. Po prvih ocenah lastnikov podjetja so zublji povzročili za dobrih 100.000 evrov škode. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije