POŽAR

V Črni na Koroškem gori, več deset gasilcev se bori z ognjenimi zublji (FOTO)

Zagorelo je v dolini Topla.
Fotografija: Požar so včeraj gasili samo domači gasilci, danes pa jim pomagajo še drugi koroški gasilci. FOTO: Pgd Črna Na Koroškem
Odpri galerijo
Požar so včeraj gasili samo domači gasilci, danes pa jim pomagajo še drugi koroški gasilci. FOTO: Pgd Črna Na Koroškem

V soboto okoli poldneva je zagorelo v gozdu v Topli, ki je ena izmed dolin v občini Črna na Koroškem, natančneje na območju Mravlije. Posredovali so gasilci iz občine in uspešno pogasili požar na površini 200 kvadratnih metrov.

Danes dopoldan pa je na istem območju ponovno zagorelo, zato so morali domačim gasilcem na pomoč priskočiti še gasilci iz sosednjih občin, in sicer iz Mežice, Prevalj, Raven in Kotelj. Sodelovalo je 60 gasilcev s 15 avtomobili, porabili pa so 110 tisoč litrov vode. Gorelo je približno 5000m2 izredno težko dostopnega terena.

Zvečer so črnjanski gasilci objavili podrobnosti požara: »Šlo je za isto lokacijo kot včeraj, problem pa je, da se požar po vrhu pogasi, prenaša pa se pod zemljo po koreninah in ponovno pride na plano na povsem drugi lokaciji. «

Nedaleč stran v pogorju Pece je pred šestimi leti gorelo veliko večje gozdno območje. Takrat so se z ognjem borili več dni, pri tem pa jim je pomagal tudi helikopter slovenske vojske, požar se je razširil tudi v sosednjo Avstrijo.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije