Usodna je bila hitrost

Mopedist je s stopalko trčil v betonski jašek in padel na kamnito brežino.
Fotografija: Nesreča se je za 50-letnika končala tragično. FOTOgrafiji: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Nesreča se je za 50-letnika končala tragično. FOTOgrafiji: Milan Glavonjić

Poleg motorista, ki je minuli konec tedna umrl pri Izoli, je bila vožnja v nedeljo usodna še za mopedista v Ribnici. Glede na pomladno vreme seveda ni odveč ponovno opozorilo, da je treba biti pozoren na motoriste, mopediste in druge voznike t. i. enoslednih vozil, ki so v teh časih spet v večjem številu prisotni na naših cestah.
Priletel je helikopter, a je bilo prepozno.
Priletel je helikopter, a je bilo prepozno.

Tragična nesreča mopedista se je po podatkih Policijske uprave Ljubljana zgodila pozno popoldne v Žlebiču pri Ribnici. »Nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Žlebiču, v kateri je bil udeležen voznik mopeda. Policisti so ugotovili, da je 50-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal zunaj vozišča ob desnem robu, s stopalko trčil v betonski jašek in padel na kamnito brežino ter obležal,« nam je okoliščine prometne nesreče pojasnila Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana.

Priletel je tudi helikopter Slovenske vojske – gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka in pripravili vse za pristanek helikopterja ter dajali prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kočevje –, vendar je moški kljub hitri zdravniški pomoči umrl. »Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo,« je še pojasnila.
 

Več nesreč


Motoristov je bilo očitno ta konec tedna precej tudi na drugih cestah, o hudih prometnih nesrečah so poročali tudi od drugod. Že v soboto malo po 16. uri se je zgodila v naselju Šmarje na območju Sevnice, je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto. »Policisti so opravili ogled in ugotovili, da jo je povzročila 47-letna voznica osebnega avtomobila, ki je ob vključevanju na prednostno cesto odvzela prednost pred 17-letnim motoristom. Poškodovanega so oskrbeli v brežiški bolnišnici,« je povedala.


Istega večera so imeli trebanjski možje v modrem v Žubini opravka še z močno pijanim mopedistom. Kot so pojasnili, je 25-letni voznik mopeda vozil po lokalni cesti, izgubil oblast nad krmilom in trčil v parkirana avtomobila. »Povzročitelj, ki se ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligrama alkohola. Neregistrirani moped so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče,« je dodala Drenikova.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije