ŽALOSTNO

Od novembra lani pogrešanega Uroša našli mrtvega

Okoliščine niso sumljive, iskanje je s tem zaključeno.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

MOJSTRANA – »Preklicujemo iskanje od 18. 11. 2018 pogrešanega Uroša Šunte iz Boštanja. Policisti so ga 14. avgusta 2019 našli mrtvega na snežišču pod Kredarico,« so danes sporočili iz PU Novo mesto. O truplu jih je obvestil tuji planinec. Ekipa za helikoptersko reševanje je informacijo preverila in truplo prepeljala v dolino. Dodajajo še, da okoliščine niso sumljive in da je iskanje s tem zaključeno.

Po obvestilu svojcev novembra 2018, da se Šunta ni vrnil s Triglava, je policija sprožila iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti, gorski reševalci in vodniki psov. Iskanje je na terenu zelo oviralo slabo vreme, ki se je v naslednjih dneh samo še slabšalo, nato je zapadel še sneg. V prvih dneh iskanja so gorski reševalci pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot. Ob izboljšanju razmer je v iskalni akciji pomagal tudi policijski helikopter. Sledi niso našli.

Večje iskanje so opravili tudi 24. julija. Policisti letalske policijske enote, gorske policijske enote ter gorski reševalci so ga na območju Triglava iskali v več smereh proti Vratom. Iskali so ga tudi z brezpilotnimi letalniki, a ga niso našli.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije