VLOM

Uničili so ji kampiranje, ostala tudi brez osebnih dokumentov

Razbil je zadnje steklo avtomobila in si postregel.
Fotografija: Med kampiranjem in tudi sicer poskrbite, da v svojih vozilih ne puščate vrednejših predmetov. FOTO: Bakal Oste
Odpri galerijo
Med kampiranjem in tudi sicer poskrbite, da v svojih vozilih ne puščate vrednejših predmetov. FOTO: Bakal Oste

Policiste so v torek zgodaj zvečer, obvestili, da je neznani storilec pozno popoldne vlomil v osebni avtomobil znamke VW Touran, ki je bilo parkirano v bližini enega od kampov pri Kobaridu. Po sedaj zbranih podatkih je storilec razbil levo stransko steklo in nato iz notranjosti vozila odvzel denarnico z vsebino (v njej je imela oškodovanka poleg gotovine in bančnih kartic tudi osebne dokumente) ter odšel neznano kam.

Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V avtomobilih ne puščajte vrednejših predmetov

Policija ob tem opozarja vse občane na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetuje, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik
in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo.

Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo. to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujejo, da takoj pokličete policijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije