NEPRIDIPRAVI

Uničil še tri kombajne

Zlikovec, ki na njive nastavlja kovinske predmete, ne odneha.
Fotografija: Ko prevozijo 20-milimetrsko cev, se noži kombajna razletijo. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ko prevozijo 20-milimetrsko cev, se noži kombajna razletijo. FOTO: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Nezaslišano, nečloveško in nehumano početje neznanca, ki na območju Gornje Radgone in Lenarta uničuje kombajne za siliranje in žetev koruze, po šestih tednih še vedno traja. Minuli konec tedna je zlikovec tako uničil še dva na območju Gornje Radgone in enega v občini Benedikt. Tokrat jo je že tretjič skupil kombajn Feliksa Krambergerja iz Negove, ki ga je upravljal njegov vnuk Jernej Elbl.

Število uničenih kombajnov se je tako že približalo številu 20, policisti pa še niso stopili na prste vandalu, ki mu je, kot kaže, malo mar, da želijo kmetovalci in lastniki kmetijske mehanizacije samo v miru delati in pospraviti pridelke na svojih kmetijah. Zlikovec, ki po njivah, s katerih je treba pospraviti pridelek, nastavlja kovinske predmete, ki kombajn oziroma drug kmetijski stroj, ki zapelje čezenj, uniči, se očitno dobro spozna na kmetovanje in kmetijsko mehanizacijo. S tem početjem pa nepridiprav ne uničuje le mehanizacije, temveč tudi kmetijstvo, predvsem govedorejo na tem območju, pa tudi ogroža človeška življenja, saj lahko ovire, ki jih zamaskirane nastavlja po poljih, poškoduje in celo ubijejo tudi tistega, ki stroj upravlja.

Kmetje s strahom zapeljejo na njive, saj ne vedo, kaj jih čaka med koruzo.  FOTO: Oste Bakal
Kmetje s strahom zapeljejo na njive, saj ne vedo, kaj jih čaka med koruzo.  FOTO: Oste Bakal

Kot smo neuradno izvedeli, so policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota že blizu odkritju storilca, a ker gre, kot kaže, za nekoga, ki je dobro pripravljen, je zelo težko dobiti otipljive materialne dokaze. Prav zaradi tega so oškodovani lastniki kmetijske mehanizacije pa tudi drugi kmetovalci iz tega dela Slovenskih Goric, saj živijo v strahu, da bo naslednji uničen prav njihov kombajn. Zelo so razočarani in vse manj zaupajo organom pregona. Grozijo, da bodo zadevo vzeli v svoje roke, in trdijo, da bi bilo za storilca bolje, če ga odkrijejo policisti. V primeru, da bi ga sami, namreč »nekdo ne bo prišel živ z njive«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije