BOVŠKO

Umrli dve osebi, policija razkriva, kaj se je zgodilo

Znane podrobnosti smrtne nesreče. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver, Getty Images

SOČA – Prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi, se je zgodila okoli 14. ure na Bovškem. Kot smo poročali, sta umrl motorist in motoristka

Policija je zdaj razkrila podrobnosti. Po do zdaj zbranih podatkih je 59-letni motorist, državljan Slovaške (na njegovem motornem kolesu je bila tudi 58-letna sopotnica, državljanka Slovaške), vozil kot drugi v skupini petih motoristov proti naselju Trenta. Prehiteval je pred njim vozeče vozilo (avtodom znamke Adria nemških registrskih oznak je vozil 55-letni voznik iz Nemčije) in med vožnjo na delu ceste, ki poteka v rahel desni ovinek, izgubil nadzor nad motorjem, padel na bok in drsel v smeri varovalnih kamnov. Tam je trčil v obcestni kamen (na levi strani v smeri vožnje) in nato na kraju podlegel telesnim poškodbam. Njegova sopotnica, ki je zadela v drugi kamen in obležala na cestišču, je tudi na kraju podlegla poškodbam, poroča PU Nova Gorica.

Posredovali so gasilci, policisti in reševalci.

Zdravnica ZD Tolmin je na kraju lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila sanitarno obdukcijo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije