Umrl (61) v jarku ob sadovnjaku, usodno prevračanje traktorja

Reševalci mu niso mogli pomagati.
Fotografija: Vožnja s traktorjem je bila usodna (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Vožnja s traktorjem je bila usodna (simbolična fotografija). FOTO: Dejan Javornik

V četrtek ob 19,56 se je v naselju Zali Breg v občini Brda zgodila nesreča pri delu. 61-letnik je vozil kmetijski traktor brez kabine ali varnostnega loka po sadovnjaku v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Pri polkrožnem obračanju z zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je izgubil nadzor nad traktorjem.

Voznik je s traktorjem zapeljal po strmem pobočju, pri čemer se je vozilo večkrat prevrnilo. Traktor je prevrnjen obstal na kolovozni poti pod strmo brežino, traktorist pa je obležal v jarku. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi reševalcev NMP ZD Nova Gorica je umrl na kraju nesreče. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Poleg policistov postaje PP Nova Gorica so posredovali gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so policistom in reševalcem nudili ustrezno pomoč. O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije