ŽRTEV ŠE VELIKO VEČ?

Ugrabil jo je, da ga je oralno zadovoljila

Objavljeno 07. oktober 2019 07.30 | Posodobljeno 07. oktober 2019 07.44 | Piše: Aleš Andlovič

Zločini 26-letnega Hrvata na Dravskem polju. Najprej rop, nato ugrabitev in spolna zloraba.

Parkirišče sredi Miklavža, na katerem je Hrvat ugrabil 22-letnico. FOTO: Aleš Andlovič
MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU –Ko je 36-letna ženska iz Miklavža na Dravskem polju minuli ponedeljek ponoči poklicala policiste in jim sporočila, da je bila žrtev ropa, ni nihče pomislil, kakšno srečo je pravzaprav imela, ker ji je ropar odnesel »le« denarnico. To je čez nekaj dni spoznala tudi sama, saj je morala na prepoznavo storilca, osumljenega veliko hujšega zločina – ugrabitve in kršenja spolne nedotakljivosti.
image
Dva dni pred ugrabitvijo je ob kanalu reke Drave oropal 36-letno domačinko. FOTO: Aleš Andlovič

Da mariborski policisti obravnavajo ugrabitev, se je razvedelo v četrtek. Na mariborski policijski upravi so mirili, češ da je zadeva pod kontrolo in da je tako za kriminalistično preiskavo kot tudi žrtev bolje, da o tej zadevi še nekaj časa molčimo. Toda zaradi vztrajnosti predstavnikov sedme sile so bili možje v modrem prisiljeni razkriti, kaj se je v noči na četrtek dogajalo v Miklavžu na Dravskem polju, majhnem kraju blizu Maribora. Dogajanje je bilo zares zastrašujoče, glavno vlogo v zgodbi pa je imel 26-letni Hrvat.
Osumljen še ene ugrabitve
Policija je sporočila, da 26-letni Hrvat ni osumljen le ropa in ugrabitve, temveč je 23. avgusta letos skupaj z dvema pajdašema (oba sta slovenska državljana) v središču Maribora ugrabil 37-letnega moškega. Ugrabitelji so ga lahko telesno poškodovali. Vse tri bodo kazensko ovadili. Mariborski policisti sumijo, da je žrtev predrznega Hrvata še veliko več, zato pozivajo žrtve kaznivih dejanj, naj o tem obvestijo policiste.


»Ta ima začasno prebivališče na območju Republike Slovenije. Od maja ima urejen status za legalno prebivanje,« je včeraj razkril Miran Šadl iz mariborske policijske uprave. Ali je Hrvat že prej ilegalno prebival v Sloveniji, policisti še ugotavljajo. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih se je 26-letnik minulo sredo zvečer odpravil v enega izmed lokalov na območju Miklavža na Dravskem polju. Tik pred koncem delovnega časa ga je zapustil in počakal, da je 22-letnica iz okolice Maribora končala delo. Ko je zaklenila vrata lokala in se hotela s svojim osebnim avtomobilom, ki ga je imela parkiranega pred lokalom, odpraviti proti domu, jo je ustavil.

»Osumljeni se je na kraj dejanja pripeljal z drugim osebnim avtomobilom in z njim oškodovanki zaprl pot, ko se je hotela vključiti na glavno cesto. Nato je zamaskiran prisedel v njen avtomobil in z naperjeno pištolo proti njej zahteval, da je odpeljala s parkirišča. Med vožnjo jo je oropal, saj ji je odvzel denarnico z denarjem in njen mobilni telefonski aparat. Vmes je storil tudi kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost,« je še pojasnil Šadl. Dejanje zoper spolno nedotakljivost, ki ga policisti omenjajo le na kratko, je bilo za žrtev skrajno poniževalno, iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da je napadalec od mlade žrtve zahteval, da se sleče.
Od ugrabljenega 22-letnega dekleta je zahteval, da se sleče.


Sprva naj bi jo hotel posiliti, a si je premislil in jo prisilil, da ga je oralno zadovoljevala. Po nagnusnem dejanju sta zamenjala mesti v avtomobilu, za volan je sedel storilec in žrtvin avtomobil odpeljal nazaj na parkirišče pred lokalom.

»Tam je dekletu zagrozil, da ne sme obvestiti policije, saj jo bo opazoval, nato pa se z njenim avtomobilom odpeljal,« je sklenil Miran Šadl. Izvedeli smo, da je ugrabitelj žrtvi povedal, kje bo pustil njen avtomobil. Prav zaradi tega policisti niso imeli težav in so osumljenca že v četrtek zjutraj prijeli. Ob 7.30 so ga izsledili le nekaj metrov od njegovega prijavljenega začasnega prebivališča na Dupleški cesti v Mariboru.
5
mesecev je Hrvat legalno prebival v Sloveniji.


Med pridržanjem so preiskovalci pri osumljencu opravili hišno preiskavo in našli več predmetov, ki potrjujejo njegovo udeležbo pri kaznivih dejanjih. Med neposredno prepoznavo je Hrvata kot roparja prepoznala tudi 36-letnica, ki jo je le dva dni prej nekaj po 23. uri oropal na temačni cesti med Dogošami in Miklavžem. Tudi takrat je žrtvi zaprl pot z osebnim avtomobilom in od 36-letnice zahteval denarnico, ko pa je ugotovil, da je ta prazna, jo je odvrgel v kanal reke Drave. Zatem je mirno sedel v svoj avtomobil in pobegnil. 
Deli s prijatelji