IZGNANI

Tujci vlamljali po Murski Soboti

Prijeti Madžari so stari med 21 in 40.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Igor Mali

MURSKA SOBOTA – Policisti so prijeli več osumljencev, ki so na območju Murske Sobote oktobra izvršili več vlomov v stanovanjske hiše, po navadi med 17. in 20. uro. V večini primerov je šlo za nenaseljene stanovanjske hiše ali pa so lastniki za kratek čas hišo zapustili. Storilci so vlamljali vhodna in balkonska vrata ali okna, preiskali notranjost ter odtujili denar in zlatnino.

1. novembra je občan iz Murske Sobote policiste obvestil, da se v eni izmed ulic v Murski Soboti gibljejo sumljive osebe. Policisti so jih izsledili v Moravskih Toplicah. Šlo je za štiri državljane Madžarske, stare od 21 do 40 let. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so izvršili vlome po Murski Soboti, so jih pridržali.

Po zbranih obvestilih so bili tujci privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj velikih tatvin.

Izrečena jim je bila pogojna zaporna kazen (trem osumljencem pet mesecev in enemu deset mesecev). Vsem je bil izrečen tudi ukrep izgon tujca iz države za dobo dveh let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije