TIHOTAPLJENJE

Tudi to je Slovenija: v tovornjaku natlačenih 50, v kombiju 30 prebežnikov

Nezakonite migrante tihotapijo v grozljivih razmerah.
Fotografija: Migrante so vozili v nečloveških razmerah (simbolična fotografija). FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Migrante so vozili v nečloveških razmerah (simbolična fotografija). FOTO: PU Novo mesto

GORNJE LOŽINE, DOLENJA VAS – V dneh, ko se svet zgraža zaradi grozljivega odkritja 39 mrtvih nezakonitih migrantov v hladilniku tovornjaka v Angliji, so policisti v soboto okoli 23. ure v Gornjih Ložinah pri Kočevju ustavili tovorno vozilo italijanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 tujcev (državljane Pakistana, Bangladeša in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Italijanskima državljanoma je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prav tako v soboto zvečer pa so policisti v Dolenji vasi pri Ribnici ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je slovenski voznik v vozilu prevažal 30 tujcev (državljane Eritreje, Sirije, Alžirije in Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu državljanu je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.
 
Preberite še:

Grozljivi zadnji trenutki: krvavi odtisi na vratih tovornjaka smrtiSkupaj so med petkom in nedeljo policisti PU Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje vasi, Gornjih Ložin, Pirč, Grglja, Dolge vasi, Kočevja, Bločic in Ljubljane izsledili in prijeli 110 tujcev (državljani Eritreje, Sirije, Alžirije, Gvineje, Irana, Bangladeša, Indije, Maroka, Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije