KONOPLJA

Trava je dobro uspevala

Enaintridesetletnici iz okolice Šentjerneja zasegli 46 sadik konoplje. Ovadba čaka tudi 57-letnika z območja Goričkega, ki je gojil 21 rastlin.
Fotografija: Ženska je gojila travo, visoko do 240 cm. FOTO: PP Šentjernej
Odpri galerijo
Ženska je gojila travo, visoko do 240 cm. FOTO: PP Šentjernej

Šentjernejski policisti so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo okrožnega sodišča v Novem mestu in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 31-letne ženske iz okolice Šentjerneja. Našli in zasegli so 46 rastlin, visokih do 240 cm, in okoli kilogram posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo.

Zasegli so tudi brizgalko in manjšo posodo s snovjo, za katero prav tako obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene predmete so poslali v analizo, na podlagi katere bo izdelano strokovno mnenje. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za izdelavo prepovedanih drog in prometa z njimi, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

57-letniku so zasegli 21 sadik, visokih od 135 do 290 cm, ter posušene vršičke. FOTO: PU Murska Sobota
57-letniku so zasegli 21 sadik, visokih od 135 do 290 cm, ter posušene vršičke. FOTO: PU Murska Sobota
O zasegu mamila poročajo tudi z murskosoboške policijske uprave. Policisti PP Petrovci so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 57-letnem moškem z območja Goričkega ter našli in zasegli 21 sadik v višini od 135 do 290 cm, 11 vejic rastline in dve PVC-vrečki s posušenimi vršički. Po pridobljenem poročilu o analizi bodo osumljenega ovadili. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do deset let. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije