TRAGIČNO

Traktor do smrti povozil 11-letnega otroka

Zgodilo se je v Starih Žagah v občini Dolenjske Toplice.
Fotografija: Otrok je padel s čelnega traktorskega nakladača. FOTO: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Otrok je padel s čelnega traktorskega nakladača. FOTO: Pu Novo Mesto

V Starih Žagah v občini Dolenjske Toplice je traktor na cesti od Podturna proti Črnomlju dopoldne do smrti povozil 11-letnega otroka. Po podatkih policije se je otrok peljal na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, pri čemer se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato še policisti iz Dolenjskih Toplic do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar mu niso mogli več pomagati, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Nadaljujejo s preiskovanje okoliščin

Ogled kraja dogodka je vodila dežurna preiskovalna sodnica novomeškega okrožnega sodišča, sodelovali so dežurni državni tožilec in policisti Postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic ter forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta.

Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled. Indikator alkohola ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku, so zapisali na policiji.

Traktor s priključki so zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskovanje okoliščin primera. 

Zaradi ogleda kraja je bila cesta zaprta oziroma promet oviran do 14. ure.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije