UMRLA V UKC MARIBOR

Tragedija v Mariboru: po trčenju s 7-letnikom kolesarka (76) umrla

Objavljeno 07. julij 2020 15.27 | Posodobljeno 07. julij 2020 16.52 | Piše: M. U.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor v devetih prometnih nesrečah umrlo 10 ljudi.

Kolesarka je preminila v bolnišnici. FOTO: Getty Images
Minuli petek se je zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala 76-letna kolesarka. Ko je sedemletnik kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru, je na koncu ploščadi ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini na asfaltirano površino za pešce. Ravno takrat je po površini za pešce prikolesarila 76-letnica. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nato pa sta oba padla.

Kolesarko so hudo poškodovano z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Danes pa so policiste iz UKC obvestili, da je umrla.
V letošnjem letu je na območju PU Maribor v devetih prometnih nesrečah umrlo 10 ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je v šestih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.


Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek zoper mater otroka. Kolesarka sicer ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Nobeden od njiju ni uporabljal kolesarske čelade. Pristojnemu tožilstvu bodo podali tudi poročilo. 
Deli s prijatelji