HUDA NESREČA PRI DELU

Tragedija pri Hočah: delavca (51) povozil s tovornjakom

Objavljeno 20. oktober 2020 16.28 | Posodobljeno 20. oktober 2020 22.28 | Piše: STA, M. U.

Mariborski kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

Tragična nesreča pri delu. FOTO: Dankalilly, Getty Images, Istockphoto
V ponedeljek zgodaj popoldne se je na gradbišču regionalne ceste v bližini bencinskega servisa v Spodnjih Hočah zgodila nesreča pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec. Mariborski kriminalisti še zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

Policijska uprava Maribor piše, da je bil desni prometni pas iz smeri Slivnice proti Bohovi v času nesreče zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi prometni pas je bil odprt, pasova pa sta bila ločena s prometnimi stožci.

Tovornjak ga je naprej zadel, nato povozil

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču, in sicer po zaprtem prometnem pasu. V tem času je dela tam opravljal 51-letni delavec drugega podjetja, ki je prestavljal prometne stožce.

Hodil je ob robu zaprtega prometnega pasu in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki je z zadnjim levim delom trčilo vanj, zaradi česar se je delavec opotekel in padel, tovornjak pa ga je nato z zadnjima levima kolesoma obeh zadnjih osi prevozil. Ob tem je bil 51-letnik tako poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sum storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu

Kraj dogodka sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik mariborskega sodišča in dežurna državna tožilka tamkajšnjega tožilstva. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa ogled prepustil policiji, tožilka pa je kriminaliste napotila, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.
Deli s prijatelji