Tragedija pri Ajdovščini: letalo ubilo moškega, pilot in potnik huje poškodovana (FOTO)

Poškodbe so bile usodne.
Fotografija: Letalska nesreča na Vipavskem med Budanjami in Dolgo Poljano. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Letalska nesreča na Vipavskem med Budanjami in Dolgo Poljano. FOTO: Marko Feist

Med krajema Budanje in Dolga Poljana v bližini Ajdovščine sta nekaj minut pred 11. uro v zraku trčila ultralahko letalo in jadralni padalec. Po trku sta oba strmoglavila, jadralni padalec pa je umrl. Pilot in potnik v letalu domačega Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina sta nesrečo preživela in sta po prvih podatkih huje poškodovana. Pilot je po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, sta na kraj dogodka prišla tudi dežurni sodnik in državna tožilka, prav tako je bil o nesreči obveščen dežurni letalski inšpektor. Več informacij po njegovih besedah za sedaj še ni, policija pa dogodek še preiskuje. Direktor družbe Pipistrel Ivo Boscarol je potrdil, da ultralahko letalo ni bilo Pipistrelovo, ampak italijanske izdelave Storch.

Pri novogoriški policijski upravi so ob tem spomnili, da zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa še vedno odsvetujejo izvajanje adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije