PO ZABAVI

Tragedija na Dobrni: 32-letnik zgorel v avtu

Objavljeno 13. januar 2020 06.56 | Posodobljeno 14. januar 2020 08.44 | Piše: Mojca Marot

V renaultu, parkiranem na Dobrni, domnevno umrl 32-letni Boštjan P. Laščan je bil zaposlen v bližnjih termah, kjer so imeli ponovoletno zabavo.

Scenic je stal na parkirišču. Fotografija je simbolična. FOTO: Guliver/Getty Images
»V osebnem vozilu, ki je v soboto zjutraj zagorelo na Dobrni, je umrla ena oseba,« je Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje zapisala v sporočilu za javnost. Dodala je, da so bili o tem, da je zagorelo osebno vozilo, obveščeni malo pred sedmo zjutraj in da je ogenj, ki so ga pogasili tamkajšnji gasilci, vozilo v celoti uničil. Žal pa je bil v avtu človek, šlo je za moškega, ki je zaradi požara umrl.

image
Dvaintridesetletnik je bil zaposlen v zdravilišču.

»Identiteto pokojnega še ugotavljamo, prav tako preverjamo vse okoliščine, ki so privedle do požara, zato bo kaj več znanega šele po opravljenih preiskovalnih dejanjih in končani obdukciji v tem tednu,« je dodala Trbulinova.
 

Gasilci niso vedeli, da je v avtu


Neuradno smo izvedeli, da je beli renault scenic s celjskimi registrskimi tablicami zagorel na makadamskem parkirišču blizu hotela na Dobrni, tam naj bi bil mlajši moški tudi zaposlen. To pomeni, da vozilo ni bilo v pogonu in zagotovo ni šlo za prometno nesrečo. Prav tako policisti neuradno izključujejo, da bi šlo za morebitno kaznivo dejanje, in da bi bila v to vpletena še kakšna tretja oseba, čeprav po Dobrni krožijo najrazličnejše govorice.

Od tega, da si je morda sodil sam, čeprav se jim to zdi malo verjetno, do tega, da naj bi po zabavi, ki so jo imeli zaposleni po zaključku leta v tamkajšnjem hotelu, zaspal v avtu s prižgano cigareto. A je kljub temu nenavadno, da ga pri tem ne bi zbudilo prasketanje ali močan dim. Zagotovo pa naj tudi gasilci, ki so bili poslani na intervencijo, ne bi vedeli, da gasijo vozilo, v katerem je tudi človek. Zoglenelo truplo so zagledali šele, ko so požar pogasili.
O tragičnem dogodku po Dobrni krožijo najrazličnejše govorice.


Kakor koli, počakati bo treba na izsledke preiskave. Četudi identiteta moškega še ni uradno potrjena, naj bi bil nesrečnik, ki je zgorel v vozilu, 32-letni Boštjan P. iz Laškega. Če to drži, je to v njegovi družini že druga velika tragedija, saj naj bi pokojni že v osnovnošolskih klopeh izgubil starejšega brata, ki je bil obetavni voznik gokarta.

Tisti, ki so Boštjana poznali, ga opisujejo kot nasmejanega in povsem neproblematičnega fanta, zato je novica o njegovi smrti mnoge negativno presenetila in prizadela. 
Deli s prijatelji