NESREČA NE POČIVA

Tovorni vozili trčili, dva v bolnišnico

Objavljeno 26. marec 2020 19.00 | Posodobljeno 26. marec 2020 22.40 | Piše: A. L.

Eno tovorno vozilo se je ustavilo zaradi okvare, drugo je vanj trčilo.

Simbolična fotografija. FOTO: N. K.
Policiste OKC PU Nova Gorica so v ponedeljek ob 17.21 obvestili, da se je na na hitri cesti H4 Vipava–Razdrto zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorni vozili.

Policisti so ugotovili, da se je 36-letnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom kakšen kilometer pred Nanosom med vožnjo pokvarilo vozilo. Zaradi tega se je ustavil na voznem pasu in vklopil smernike. V tistem je za njim po desnem voznem pasu pripeljal 41-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Ta hitrosti in načina vožnje ni prilagodil tako, da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je, glede na okoliščine, lahko pričakoval. Kljub zaviranju in umikanju v levo je s prednjim delom vlečnega vozila trčil v zadnji del drugega polpriklopnika.

Oba udeležena voznika tovornih vozil (slovenska državljana) sta se pri tem poškodovala.

Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so po prihodu kraj nesreče zavarovali ter nudili ustrezno pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Ajdovščina in ZD Postojna pri oskrbi poškodovanih voznikov.

Reševalci so po nudeni zdravniški oskrbi 36-letnega voznika z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, 41-letnega voznika pa v splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.

Na vozilih je nastala materialna škoda.

Povzročitelju (41) so izdali plačilni nalog, poroča PU Nova Gorica.
Deli s prijatelji