DVE NESREČI

Totalka na vipavki: trčil v tovornjak, ograjo in spet v tovornjak

Objavljeno 19. april 2019 21.39 | Posodobljeno 19. april 2019 21.28 | Piše: T. V.

Nesreča se je zgodila tudi v predoru.

Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
VIPAVA – Na vipavski hitri cesti sta se dopoldne zgodili dve hujši prometni nesreči. Ob 7.46 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo, slabo uro kasneje pa še o nesreči v predoru.

V prvi nesreči je 23-letni voznik kombija Mercedez-Benz, državljan Moldavije, peljal po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal do mesta, kjer se izvaja delo na cesti, na kar opozarja prometna signalizacija, je začel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 56-letni državljan Romunije. Zaradi zoženja dveh prometnih pasov v enega je 23-letnik s prednjim desnim delom kombija oplazil levo stran priklopnega vozila tovornega vozila, nato pa s prednjim levim delom trčil v odbojno ograjo. Kombi je nato odbilo v desno, neposredno pred tovorno vozilo, to pa je trčilo v desni bočni del kombija. Kombi je s prednjim desnim delom zadel betonski blok, nato pa ga je odbilo nazaj v levo, da je obstalo na sredini vozišča.

Plačati bo moral globo

V nesreči sta bila 23-letnik in njegov 36-letni sopotnik lažje poškodovana in so ju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina. Ti so 23-letnika odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih policistov in reševalcev so tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policisti postaje PP Nova Gorica so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa izrekli globo 120 evrov. 

Trčil v tovornjak

Nesrečo v predoru pa je povzročil 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prehitre vožnje trčil v tovorno vozilo 48-letnega voznika. Ta je imel poleg sebe še 48-letno sopotnico, ki se je v nesreči poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico. Ukrep bo izdan glede na težo njene poškodbe.
Deli s prijatelji