To so trije Gruzijci počeli v Sloveniji

Vpleteni naj bi bili tudi v vlome na drugih območjih po Sloveniji.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Celjski policisti so v sredo prijeli tri Gruzijce, stare 36, 34 in 33 let, ki so osumljeni več vlomov v stanovanjske objekte. Vse tri so v petek privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zoper 33-letnika odredil pripor, druga dva pa so po zaslišanju izpustili.

Kot so danes sporočili iz PU Celje, je 33-letnik že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah Evrope. V Italiji so mu izrekli ukrep prepovedi vstopa v schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete kljub temu gibal po Evropi.

Obstaja sum, da so ...

Celjski policisti so sicer najprej v sredo prijeli 36-letni, ki je imel pri sebi klešče in izvijač, orodje pa je uporabljal za vlome v stanovanja. Pred prijetjem je vlomil v stanovanje v Celju, iz katerega je odtujil 1500 evrov in zlatnino. Druga dva so policisti prijeli v sredo zvečer na območju Mozirja.

Za vse tri Gruzijce obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanjske objekte na celjskem območju, kjer so letos policisti zabeležili velik porast vlomov. Vpleteni naj bi bili tudi v vlome na drugih območjih po Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije