STRAŠNA NESREČA

To so prizori s kraja tragedije, umrla pred očmi partnerja (FOTO)

Objavljeno 15. julij 2020 12.28 | Posodobljeno 15. julij 2020 12.39 | Piše: N. B.

Poškodbe so bile usodne.

Prevoz nesrečne planinke. FOTO: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
V torek smo poročali, da se je nekaj pred 14. uro zgodila gorska nesreča v zahodnih Julijskih Alpah, kjer se je smrtno ponesrečila 63-letna planinka z območja Nove Gorice, poroča tamkajšnja policijska uprava.

Po do zdaj zbranih podatkih je planinka hodila po planinski poti s svojim možem, med hojo pa je padla s poti po strmem pobočju na robu južnega grebena Batognice.

Ob ogledu kraja nezgode so policisti ugotovili, da je bil vzrok padca z ozke planinske poti na strmem pobočju zdrs oziroma izguba ravnotežja. Planinka je na kraju podlegla hudim poškodbam.

Partner nekaj korakov za njo

image
Prevoz nesrečne planinke. FOTO: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Po nesreči je bila pokojna najdena na južnem pobočju Batognice, približno sto metrov niže, pod planinsko potjo v grapi, na strmem ožjem prodišču.

Njen partner, ki je v času nesreče hodil nekaj korakov pred planinko, je na pomoč poklical reševalno službo.

Poleg policistov so bili na kraj napoteni tudi pripadniki GRS Tolmin (12 članov) in helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRS z Brnika, ki je umrlo osebo s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

Zdravnice ZD Tolmin je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo opravljena na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Bovec bodo o tragičnem dogodku na Kobariškem na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih podali poročilo pristojnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.
Deli s prijatelji